keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Kierroksilla

No mitenkäs sitten se elämä täällä Amerikassa on sujunut? Kuuluu kysymys aina, kun jonkun suomalaisen kanssa keskustelee.

Koulu sujuu ihan mallikkaasti matematiikkaa lukuun ottamatta. Välillä alkaa kuitenkin iskeä ikävä väsymys, kun koulussa on viikkotunteja runsaat 47, kun Suomessa olii parhaillaan sellaiset 33. Mielellään olisin itsekkin viettänyt viime viikolla syyslomaa, kuten ahkerat suomen oppilaat.

No, toissa viikonloppuna kävimme katsomassa Jasonia, joka on ''isäni'' veljenpoika. Hän asuu Virginiassa yksin omakotitalossa. Myöskin ''siskoni'' Rachel tuli käymään siellä, ja häntä en ollut edes tavannut aiemmin, koska hän asuu Pohjois-Carolinassa, joka on yhdeksän ajotunnin päässä. Sitten poikkesimme Washington D.C:ssä Lauantaina. Kävimme läpi kaikki nähtävyydet.
Washington monument
The reflecting pool
Valkoinen talo
Rakennus, jossa Lincoln monument sijaitsee



Lincoln monument
Capitol building


Tälläinen kiertely on oikein hupaisaa ja kaikenlaista tulle nähtyä ja opittua. Tässä vielä blogin yksinoikeudella video presidentti Barack Obaman saattueesta, jonka satuin saamaan nauhalle.


Sitten sieltä palattuamme menimme takaisin Jasonille ja söimme illalliseksi strombolia. Likosimme pienen tovin hänen poreammeessaan, ja sitten pelasimme hänen lukuisia lautapelejään, joita hänellä on yli 60. Kaikenkaikkiaan todella mukava viikonloppu.

Seuraavana viikonloppuna Jason puolestaan tuli tänne Pennsylvaniaan käymään. Hän vietti täällä meillä perjantai-lauantai välisen yön ja hän toi mukanaan lautapelejä. Erityisen hieno oli hänen itse tekemänsä Godzilla lautapeli, jossa oli ihan oikean tyylisen lautapelin komponentteja, kuten ihan aidon tapainen pelilauta, vino pino erilaisia kortteja, joissa oli molemmilla puolilla kuvia, kuten oikeissa korteissa, peliin kuuluvaa rahaa Monopoly tyyliin, mutta Godzillan kuvalla varustettuna, puusta tehtyjä rakennuksia, todella perusteellisesti kirjoitettu ohjekirja, sekä tietysti Godzilla figuuri, jota hän ei kyllä ollut valitettavasti tehnyt itse vaan oli ostanut joskus vuonna papu ja muussi. Peli itse oli todella hauska ja vielä paremmaksi sen teki Godzilla tunnusmusiikki, jonka laitoimme soimaan taustalle. Koko höskää hän on rakennellut vuodesta 2007 ja nyt se sitten oli valmistunut.

Lauantai aamuna Jason sitten lähti kavereita tapaamaan, jonka takia hän alunperinkin tuli Pennsylvaniaan. Sen jälkeen viikonloppu jatkui tavallisissa merkeissä, eli satunnaisia kotiaskareita tehdessä ja takapiha jenkki futista pelaillen.

Nyt olen saanut aikaiseksi, sen minkä olisi pitänyt jo kauan kauan aikaa sitten tehdä, eli sain katsottua kaikki tähtien sota elokuvat. Ihan viihtyisiähän ne olivatkin toisin, kuin aiemmat luuloni niistä totesivat.

2 kommenttia:

  1. Alkaakos se Ameriikan hössötys jo tarttua ku starwars uppoo ???

    VastaaPoista
  2. Washingtonissa oli varmaan hienoa ja Obamalla näyttää autoja riittävän. Joko on ikävä suomalaiseen kouluun? :D

    VastaaPoista